EIEI Westerkwartier, eieren gooien en groot paasvuur in Tolbert op 2e paasdag.

Eieren lopen voor de kinderen en eieren gooien voor volwassenen
 

Datum: Maandag 28 maart 2e paasdag
Tijd: Inschrijven vanaf 13.30 uur start om 14.00 uur
Entree: Gratis
Waar: Veld achter de Fredewalda Boerderij

Op maandag 28 maart, tweede paasdag organiseert Volksvermaken Tolbert weer het eieren gooien. Een jaarlijkse traditie met altijd veel deelname en toeschouwers. Jong en oud kunnen zich goed vermaken deze dag.
Om 14.00 uur gaan we van start met eieren lopen voor de kleintjes onder ons. Het is de bedoeling dat de kinderen een bepaalde afstand lopen in een zo snelst mogelijke tijd. Daarna kunnen de kinderen t/m 8 jaar mee doen aan het eieren zoeken. Voor het eieren gooien hebben we 2 leeftijdscategorie 6 t/m12 jaar en 13 jaar en ouder.Men speelt dit met een team van twee personen. De ene gooit en de andere vangt. Men moet een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. We beginnen met een afstand van 15 meter en zal per 5 meter vergroot worden.

De locatie veld achter Cazemier Boerderij

Inschrijven kan vanaf 13.30 uur. Deelname is gratis.

 

Paasvuur

Als afsluiter van de dag hopen we met mooi weer, het paasvuur weer te gaan ontsteken. Dit jaar zal dit plaatsvinden aan de Traansterweg ter hoogte van de Noorderweg.   Aanvang 20.00 uur

1e en 2e paasdag 14.00 – 20.00 uur staat de Postwagen ook in het teken van het Food Fun & Music

Veel vertier op Food & Fun Festival in De Postwagen

Tijdens de komende Paasdagen, 27 en 28 maart a.s., staat De Postwagen bol van de activiteiten. Dan namelijk vindt het Food & Fun Festival plaats, met vertier voor jong en oud. Eten, drinken, activiteiten en muziek zorgen voor een Festival waar iedereen aan z’n trekken komt. U proeft eten van bijna alle continenten, waarbij live cooking en bereiding centraal staat. En uiteraard ontbreken speciaal biertjes, lekkere wijnen en vers gemaakt koffie ook niet, naast live muziek en allerlei activiteiten voor jong en oud..

Kennismaken met een Spaanse tapas (Mediteraanse Bakkery), Amerikaanse burgers (American BBQ Bar) of Aziatische specialiteiten (Asian Streetfood); het kan allemaal op het Food & Fun Festival. Lekker eten en drinken, voor of nadat u bijvoorbeeld een ritje op de Solex hebt gemaakt, spannend heeft gepuzzeld bij de Race-to-Escaperoom of de rodeostier hebt bedwongen.

Naast alle internationale lekkernijen, is er ook plaats voor een gezonde saladebar, toetjes en taartjes en smullen voor de kids, bijvoorbeeld met lekkere poffertjes of een suikerspin. Verder is er Roasted Pork, een speenvarken aan het spit, live voor u bereid met overheerlijke sauzen.

Proeven

De Koffie TukTuk staat eveneens op het Food & Fun Festival. Ervaren barista’s serveren heerlijke espresso’s, cappuccino’s, latte macchiato’s, maar ook allerlei soorten thee en koude of warme chocolademelk.

Bij de Bierproeverij kunt u genieten van een aantal lekkere speciaalbiertjes, terwijl de wijnproeverij zorgt voor een assortiment verrassend lekkere wijnen, gecombineerd met bijpassende amuses. Kom proeven en laat u verrassen.

Vertier

Het Food & Fun Festival richt zich niet alleen op eten en drinken, jong en oud kunnen zich vermaken met allerlei leuke activiteiten, zoals een poppentheater, huifkartocht, disc golf, de Escape Rooms, het springcircus. En iedereen mag meedoen aan de fantastische spelshow Ik hou van Holland. Verder worden kinderen gratis geschminkt en kan er met verf worden gegooid, waarvoor poncho’s aanwezig zijn.

Tenslotte kunt u genieten van een gevarieerd aanbod van muziek, allemaal live. Van zwoele lenteliedjes (Seck Sisters) tot folk (Lenny & Junior en Dearest Dear), en van gezellige muziek (Anjo de Banjo) tot muziek op verzoek (José Bruining)

Het Food & Fun Festival is op beide paasdagen geopend van 14.00 uur tot en met 22.00 uur. De entree is gratis. Kijk voor kortingacties en de beschrijving van alle activiteiten, het volledige muziekprogramma en de foodstands, op www.postwagen.nl/food-fun